Blogger tarafından desteklenmektedir.

About me

Susan Gates

Hi! I am Susan Gates— Writer & a photographer. Join me as I share great stories, amazing photos, incredible travel life and awesome tips for people who love to travel the world!

Sosyal Medya da Algı Operasyonu (1)

Merhaba, 21.yy'da teknolojinin hızla gelişmesi ve sosyal paylaşım sitelerinin çocuk genç yaşlı demeden herkes tarafından aktif ve özgür ...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

İzleyiciler

Geçen haftadaki sayfa görünümleri

Bu Blogda Ara

Blog Archive

Blog'da Ara

recent posts

Theme Support

Need our help to upload or customize this blogger template? Contact me with details about the theme customization you need.

Safelink Oluşturucu

Recent Posts

Sosyal Medya da Algı Operasyonu (1)

Merhaba, 21.yy'da teknolojinin hızla gelişmesi ve sosyal paylaşım sitelerinin çocuk genç yaşlı demeden herkes tarafından aktif ve özgür olarak kullanılması teknolojinin gelişiminden daha hızlı bir şekilde ilerlemektedir.Bugün normal bir sosyal paylaşım sitesi kullanıcısının yani sanal alemde fenomen olarak tabir ettiğimiz kullanıcıların dışında kalan fenomen olma çabasında ki kişilerin fenomen adı verilen sanal alem ünlülerinin paylaşımlarına ve paylaşımlarında ki  yansıttıkları hayatlarına özenerek hayat kurmaya çalışan 15 yaş ve üstü bir kesimden söz etmek istiyoruz.Biz her ne kadar 15 yaş ve üstü desek de gün geçtikçe bu yaş sınırı bi hayli gerilemeye başladı. Ergen olarak da tabir ettiğimiz bu kitle yetişkinliğe ilk adımlarını atmaya başlamıştır ve bu nedenle düşünceleri aralıklarla değişkenlik gösterebilir. Bir uzman kadar olmasa da bizler de bir ergenin iç dünyası hakkında az çok bilgi sahibiyiz. Bilgilerimizin kaynağı kendimiz de olabiliriz!

Sosyal medya da bir çoğumuz farkında olmasak da büyük bir algı operasyonu var. Sosyal medya da insanların sadece en iyi oldukları anların fotoğrafları bulunur veya normal günlük yaşantısında da öyle bir insanmış hissi yaşatan mükemmeliyetçi aşk yaşayan veya çok acı çeker gibi sözler paylaşan insanlar bulunmakta. Sosyal medyaya yeni girmiş birisi veya sosyal medyada ki fenomenlere özenen onları gibi olmak isteyen ergenler de hiç aşk duygusu yaşamadığı halde veya bir hoşlanma duygusu sonrası  sanalda kendilerini çok acı çekiyormuş gibi veya tam tersi bir durum olarak gösterebiliyorlar. Tek amaçları ise sosyal medyada fenomen olmak. Sanal hayat gittikçe gerçek hayatını da etkiliyor ve işte böylece ergenler aslında olmadıkları bir kimliğe yani sanalda önceden fenomen olmuş birisinin kimliğine bürünürler.

Başta demiştik ya algı operasyonu var diye, o algı operasyonunu kim başlatıyor? "Benim akrabalarım arkadaşlarım da fenomen onlar da mı algı operasyonu yapıyor?" diye sorabilirsiniz. Hayır onlar sadece algı operasyonunun başarılı örnekleri. Pek tabi bu operasyonda her ne kadar insanlar fenomen olma yolunda ilerleseler de bazıları için bu mümkün olmayabilir. Eğer kişi özendiği o fenomen kişiler gibi bir insan olamazsa bu sefer kendisinin yetersiz olduğunu düşünür. Operasyonun asıl amacı da budur.Kendine güvenmeyen nesil yetiştirmek! Tahmin edebileceğiniz üzere bu operasyonu üst akıllar başlatıyor. Nasıl mı? Yurt dışında ki mega ünlüler sayesinde tabi ki. Onlar instagram'dan facebook'tan twitter'dan her nerden hayatlarından bir şeyler paylaşırlarsa daha karakteri tam oturmamış ergenler onların hayatlarının hayalini kurarlar. Perde arkasında büyük bir oyun oynanıyor.


# İmla hatalarımızı (varsa) yorum olarak bildirebilirsiniz.

              #Sosyal Medya da Algı Operasyonu adlı yazımızı giriş niteliğinde olarak sizlerle paylaşmak istedik.
Bu yazı elbette burada bitmedi. Takipte Kalın.

                                                                                                                                                         Yasin K.
                                                                                                                                                         YK.Club 
               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder